Un proiect de lege obliga administratiile locale sa instaleze prize pentru incarcarea vehiculelor electrice

Comment

Coltul ECO Stiri

Se face referire doar la orașele cu o populație mai mare de 100.000 locuitori, iar termenul limită pentru ca aceste stații să fie finalizate este destul de generos, 31 decembrie 2020. Chiar și așa, inițiativa legislativă este binevenită și, din câte îmi amintesc, a mai fost vehiculată cu ceva vreme în urmă. Însă se pare că inițiatorul acestei propuneri este destul de ambițios și readuce discuția în actualitate, după ce în primă fază s-a izbit de refuzul colegilor săi.

Potrivit articolului 1 din proiectul de lege, adminstrațiile publice locale sunt obligate să realizez un număr de minim cinci puncte publice de reîncărcare cu o capacitate de alimentare de patru mașini fiecare. De asemene, pentru cele șase sectoare ale Municipiului București se propune un număr de minim 10 puncte de încărcare, pentru fiecare sector, cu o capacitate de alimentare de patru autovehicule fiecare.

Totodată, pentru stațiile de distribuție a carburanților derivați din petrol, inclusiv a biocombustibililor, care au peste 16 pompe de alimentare, proiectul de act normativ prevede obligația realizării, până la 31 decembrie 2020, a minim două puncte publice de reîncărcare.

Inițiativa legislativă îi aparține deputatului liberal Glad Varga.

via Green Report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *