LG Chem si Proterra devin parteneri pentru a dezvolta baterii pentru vehicule electrice grele

Comment

Coltul ECO Stiri

Este vorba despre un acord de colaborare între LG Chem, divizia gigantului coreean care se ocupă de producția de acumulatori, inclusiv pentru vehiculele electrice și Proterra, producător american de autobuze electrice (deseori considerat un Tesla al autobuzelor electrice), al cărui autobuz Proterra Catalyst E2 are o autonomie impresionantă, prin care cele două companii își unesc eforturile depuse în direcția dezvoltării și producerii de acumulatori performanți pentru vehiculele electrice grele. Vorbim aici atât de autobuze, cât și de camioane.

Scopul trece dincolo de producția acesto acumulatori care să asigure o autonomie crescută vehiculelor electrice de talie mare. Se dorește ca aceste performanțe să fie atinse în condiții de maximă siguranță și se caută soluții și pentru a reduce cât mai mult timpul de încărcare.

Odată descoperită această tehnologie, cele două companii s-ar putea orienta și înspre sisteme de acumulatori destinate locuinței, care să stocheze energie electrică din surse terțe, sau din rețea în momentele în care costul este redus și care să o furnizeze locuinței atunci când este nevoie.

Nu este prima colaborare dintre cele două companii și să sperăm că nu va fi nici ultima. Proterra a captat interesul unor producători mari din industria auto. Chiar în vara acestui an, BMW a investit în Proterra, considerând compania ca fiind un pariu viabil.

via Proterra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *