Arnold Schwarzenegger finanteaza startup-ul austriac Kreisel Electric

Comment

Coltul ECO Stiri

Era de așteptat ca între starul de la Hollywood și compania austriacă să fie o relație ceva mai strânsă, altfel nu îmi puteam explica de ce Arnold a fost prezent la toate evenimentele celor de la Kreisel. E drept, i-au pregătit și lui un Mercedes Benz G-Class integral electric și mai apoi l-au invitat la evenimentul la care au prezentat și un Hummer H1 electrificat, însă bănuiam că Schwarzenegger va avea un rol ceva mai complex în evoluția tinerei companii.

Iată că oficialii Kreisel Electric au anunțat că Arnold Schwarzenegger, prin nepotul său Patrick Knapp-Schwarzenegger, a devenit finanțator al companiei. Nu au oferit detalii despre suma investită de Arnold în companie, însă au insistat pe faptul că se vor muta într-un sediu nou, cu linii de producție și că activitatea companiei se va focusa mai ales pe producția de acumulatori. Am spus-o de la bun început că bănui că acolo este interesul Kreisel și că transformarea vehiculelor enumerate mai sus în vehicule electrice este doar o strategie de marketing.

Centrul de dezvoltare și unitatea de producție locate lângă Reinbach au costat aproximativ 10 milioane de dolari și capacitatea de producție va fi de 8000 de acumulatori pe an. Kreisel Electric (o companie fondată de trei frați) mai produce și trenuri de rulare pentru vehicule electrice și va electrifica pentru o companie olandeză nu mai puțin de 2000 de microbuze Mercedes Sprinter.

De altfel, atât Mercedes, cât și BMW sau Porsche, urmăresc cu atenție evoluția Kreisel Electric, companie ce a promis acumulatori cu autonomie aproape dublă decât cele actuale.

via Bloomberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *