Mission E Concept, promisiuni interesante de la Porsche

3 Replies

Sport Stiri Vehicule electrice

În cadrul International Motor Show din Frankfurt, Porsche a venit cu un concept interesant atât prin design, cât și prin performanțele promise, un vehicul cu motorizare integral electrică, un vehicul cu patru uși și patru locuri care, în momentul în care va intra în producție de serie și va ajunge la primii proprietare, va rivaliza fără îndoială cu Tesla Model S. Și, spre deosebire de NextEV sau de alte start-up-uri ambițioase, de această dată vorbim de un producător auto cu o tradiție de necontestat în zona de vehicule cu performanșe sportive cu mult peste medie.

Se pare că și Mission E Concept vrea să păstreze linia cu care Porsche și-a obișnuit clientela și publicul. Și dacă în ceea ce privește linia caroseriei și elementele de design, fotografiile și clipul de prezentare sunt mai mult decât grăitoare, atunci când vine vorba despre performanțele promise, deocamdată vom merge doar pe încredere.

p2

O putere totală de 600 cai putere, o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde și una de la 0 la 200 km/h în 12 secunde, o autonomie de aproximativ 500 de kilometri (wow!) și o încărcare rapidă de 80% din capacitatea acumulatorilor în doar 15 minute (dublu wow!) sunt chestii pe care un vehicul electric greu (dacă nu chiar imposibil) reușește să le etaleze.

Nu au prea fost făcute publice detalii de ordin comercial. Interesantă ar fi fost de știut o aproximare a datei de apariție (următorii cinci ani, așa cum au formulat oficial producătorii, este o chestie mult prea generică după părerea mea). Un lucru este destul de cert în materie de informații comerciale. Este un Porsche, deci va fi scump!

p3

p4

p5

p6

via Interesting Engineering

3 comments

  1. Pingback: Porsche cauta o colaborare cu Bosch pentru viitorul vehicul electric | EVmagazine

  2. Pingback: Bosch ar putea colabora cu Porsche la viitorul vehicul electric | MOBzine.ro - Your Mobile IT World

  3. Pingback: VIDEO: Detalii despre Porsche Mission E | EVmagazine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *